Press "Enter" to skip to content

Jong VLD Brugge pleit voor opwaardering Waggelwaterbos

In het kader van de campagne ‘Jong Vld gooit de deuren open’ pleiten de Brugse jonge liberalen vandaag voor het openstellen en opwaarderen van het Waggelwaterbos. Deze groene zone langs het kanaal is vandaag de dag een niet-onderhouden en moeilijk toegankelijk gebied met een bedenkelijke reputatie.

Volgens Jong Vld Brugge is dit een gemiste kans: samen met de vesten en het Visartpark kan het opwaarderen van het Waggelwaterbos het groene karakter van Kristus-Koning nog versterken. Samen met de aanwezigheid van de roeiclub en het fietspad langs het kanaal kan de dynamiek in dit stukje Brugge hoogwaardig versterkt worden. Jong Vld Brugge denkt onder andere aan het aanbrengen van basisaccommodatie voor bijvoorbeeld wandelaars en joggers alsook het voorzien van hondentoiletten voor baasjes.

Boven alles verdedigen de Brugse jonge liberalen het rustige en residentiële karakter van uw deelgemeente. In het verleden sprong Jong Vld al mee in de bres voor de kasseien van de Keizer Karelstraat en voor de uitbreiding van de Blauwe zones om de parkeerdruk te verzachten.

Be First to Comment

Geef een reactie