Press "Enter" to skip to content

Jong VLD Brugge reikt de 12de Blauwe Schuit uit aan Gilles Coulier

De leden van Jong VLD Brugge verkozen naar jaarlijkse gewoonte de Blauwe Schuit. De apolitieke prijs wordt aan een persoon of een organisatie gegeven die zich op sociaal, economisch, ideologisch, cultureel etc. vlak onderscheiden heeft voor de Brugse regio.

De Brugse jongliberalen verkozen dit jaar de Brugse regisseur Gilles Coulier tot laureaat.  Gilles is een jonge Bruggeling die al tal van prijzen won, zowel in het binnenland als in het buitenland. Zo werd hij voor zijn kortfilms al tweemaal geselecteerd voor het filmfestival van Cannes.

Daarnaast is hij uiteraard bekend van de serie Bevergem, waar hij ons West-Vlaams dialect mooi in de etalage plaatste. In elke film of serie legt Gilles de link met Brugge en West-Vlaanderen. Daarmee is hij de perfecte ambassadeur voor onze prachtige stad.

Brugge heeft te maken met verzilvering. We zetten sterk in op zorgomkadering, wat een goede zaak is. Maar we moeten ook oog blijven hebben voor de jongeren, die alle kansen verdienen. Met Jong VLD blijven we elk creatief initiatief ondersteunen. Gilles Coulier is een mooi voorbeeld hoe ondernemerschap en creativiteit hand in hand gaan.

Jong VLD Brugge vond dit dan ook een perfecte Blauwe Schuit en dat het totale plaatje klopte. Gilles Coulier is de 12de laureaat, hij volgt Fernand Traen, Jean-Luc Cottyn, Johan Schoutteet, Lode De Geyter, het Comité voor Initiatief, Christophe Voet, Veerle Cappelle, Koen Van Loo, Duo.be, XD.it en Tom Callebaut op.

Jong VLD Brugge zal de Blauwe Schuit uitreiken op zaterdag 30 april om 11u in hotel Martin’s Relais, Genthof 4a, 8000 Brugge.