Press "Enter" to skip to content

Jong Vld is verbaasd over ‘koten’-actie Jonge Socialisten

Jong Vld Brugge reageert verbaasd op de ‘koten’-actie van de Brugse jonge socialisten, deze namiddag op ’t Zand. “Ofwel lezen de jonge socialisten geen kranten, ofwel zijn het volgend jaar verkiezingen” vraagt voorzitter Jasper Pillen zich af.

“Ten eerste is er momenteel geen kotenprobleem. En verschillende plannen liggen op tafel of worden uitgewerkt om de verwachte toename van Brugse studenten tegen 2015 op te vangen” zegt ondervoorzitter Jonas Vanhauter.

Jonas Vanhauter: “Ten tweede moet de kostprijs van de Brugse koten ook niet overdreven worden. Gent, Brussel en Antwerpen zijn volgens verschillende rankings een stuk duurder. De Brugse koten zijn, door de strenge reglementering, ook veilig en comfortabel. Dit moet meegerekend worden als men kotenprijzen wenst te vergelijken.

“Ten derde wordt het aanbod in Brugge alsmaar vergroot waardoor de prijzen zullen zakken” stellen de Brugse jonge liberalen. Voorzitter Jasper Pillen: “Schepen Van Volcem vergunde sinds 2007 al meer dan 400 kamers. Dankzij de inspanningen van de schepen is er een echt kotenbeleid. Zo worden premies gegeven als er koten gerealiseerd worden boven winkels. De stad onderneemt actie en de socialisten zouden, als coalitiepartner, dit mee moeten ondersteunen.”

Tot slot ziet Jong Vld Brugge wel een mogelijkheid tot het vergroten van het aanbod van ‘sociale’ koten. De stad Brugge moet met de directies van de hogescholen onderzoeken op welke manier dit gerealiseerd kan worden. “Ook de financieel minder sterke studenten moeten in Brugge zich ten volle kunnen ontplooien. De door ons in het verleden gestelde vraag over een sociaal studentenrestaurant past in dit streven” besluit voorzitter Jasper Pillen.

Be First to Comment

Geef een reactie