Press "Enter" to skip to content

Socialistische vakbond blokkeert Kruispoort

Met grote verbazing stelden de Brugse liberalen vast dat de socialistische vakbond deze ochtend de toegang tot de Kruispoort blokkeerde. Het afsluiten van een belangrijke invalsweg naar het centrum is voor ons een brug te ver.

“Onschuldige mensen, die niets met de staking te maken hebben, zijn de dupe van zo’n ergerlijke acties. Het is trouwens bij wet verboden, want het blokkeren van de openbare weg wordt aanzien als een misdrijf. Dit heeft niets met het recht op staken te maken” aldus Michiel Vanroose, voorzitter van Jong VLD Brugge.

Een brug te ver

Gemeenteraadslid Jasper Pillen vraagt burgemeester Landuyt om onmiddellijk in te grijpen: “Dergelijke acties kunnen niet. Staken is een individueel recht. Dit kan tot gevaarlijke toestanden leiden, want de hulpdiensten moeten ten alle tijden doorgang hebben.”

Fractieleidster van Open VLD Brugge, Mercedes Van Volcem, wil graag een debat starten over de blokkade van deze ochtend. “Het is onbegrijpelijk dat het zo lang duurde vooraleer de blokkade werd opgeheven. Op de komende gemeenteraad (dinsdag 28/06) zou ik graag een debat houden over de actie aan de Kruispoort.”