Press "Enter" to skip to content

Uitreiking Blauwe Schuit 2017

Jong Vld reikt de 13de Blauwe Schuit uit aan Thierry Lemahieu en Karel
Hessels die de Brugse horeca vertegenwoordigen.

Blauwe Schuit 2017

29 april 2017, Martin’s Relais, 11h

De leden van Jong Vld Brugge verkozen naar jaarlijkse gewoonte de Blauwe Schuit. De prijs wordt aan een persoon of een organisatie gegeven die zich op sociaal, economisch, ideologisch, etc. vlak onderscheiden heeft voor de Brugse regio.

De Brugse jongliberalen verkozen dit jaar voor de eerste keer een duo: Thierry Lemahieu (vzw Hotels Brugge) en Karel Hessels (Horeca Brugge) werden als vertegenwoordigers van de Brugse horeca tot Blauw Schuit verkozen.

De leden van Jong Vld Brugge eren de beide heren als vertegenwoordigers van een sector die de afgelopen jaren hun daad- en veerkracht zijn blijven tonen, ondanks de moeilijke (inter)nationale situatie. De waanzin van het terrorisme, de Brexit en enkele andere factoren maakten dat de Brugse toeristische sector het moeilijk had. Door niet te berusten en te blijven werken aan een positief verhaal en aan een manier dit verhaal uit te dragen, heeft de sector Brugge op de kaart gehouden! We denken dan onder andere aan de campagne #VisitBruges en aan de recente lancering van een busverbinding tussen Brugge en Rijsel. Ook aan het populaire event Costumés de Venice om de winter op de kaart te zetten en een beeldcampagne rond de ondergrondse bierleiding refererend naar de London underground werd meegewerkt. Erg interessant was ook het tussentijds rapport over de impact van de aanslagen.

De beide heren zijn de 13e laureaten en volgen Fernand Traen (jaren 90’), Jean-Luc Cottyn (2006), Johan Schoutteet (2007), het Comité voor Initiatief (2008), Lode De Geyter (2009), Christophe Voet (2010), Veerle Cappelle (2011), Koen Van Loo (2012), Duo (2013), XD.it (2014), Tom Callebaut (2015) en vorig jaar nog Gilles Coulier (regisseur Bevergem – 2016) op.