Press "Enter" to skip to content

Verkeersoverlast as Vlamingstraat – St. Jorisstraat – Vlamingdam

De afgelopen jaren werd de as Vlamingstraat – St. Jorisstraat – Vlamingdam al geregeld opgeschrikt door ongevallen en schadegevallen, vaak met vluchtmisdrijf. Wij van Jong VLD Brugge vroegen hier, samen met vele inwoners, al geregeld voor om aandacht.
 
De cijfers van de politie en af en toe mediaberichten bevestigen de problemen. Uit eerder opgevraagde cijfers blijken bijna alle vastgestelde feiten van ongevallen en schadegevallen ’s nacht of ’s morgens zeer vroeg te gebeuren. In meer dan de helft van de gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf waardoor de eigenaars van de wagens zelf moeten opdraaien voor de kosten aan hun wagen.
 
Wij gaan aan de Burgemeester opnieuw aandacht vragen voor deze problematiek. We gaan hem ook herinneren aan onze acties uit 2012 en 2014. Extra controles, zeker ’s nachts, zijn aangewezen. Er dient ook onderzocht te worden of de weginrichting kan aangepast worden met het oog op het verminderen van de snelheden van het autoverkeer.
 
Inwoners mogen ons steeds contacteren met vragen en informatie. Bedankt om bovendien eventuele schadegevallen uit het verleden aan ons te melden. We gaan dit, anoniem indien gewenst, aan het dossier toevoegen.