Press "Enter" to skip to content

Wegenwerken in de Hoornstraat: een welles-nietesspel

Jong VLD Brugge stelt met enige verwondering vast dat de zopas afgewerkte nutswerken in de Hoornstraat, vlak naast de Walburgakerk, opnieuw moeten worden overgedaan. De liberale jongeren vragen Schepen van Openbare Werken, Philip Pierins (sp.a), wanneer de rust voor de bewoners terugkeert.

Toen de bewoners van de Hoornstraat na anderhalf jaar wegenwerken eindelijk opnieuw hun straat in konden was dat maar van korte duur: Eandis haalde 3 weken geleden immers wederom de straat open voor nutswerken, waardoor doorgaand verkeer andermaal omgeleid werd.

Vorige donderdag werd uiteindelijk de laatste kassei gezet en gevoegd. De verbazing bij Jong VLD Brugge was dan ook groot toen maandag graafmachines werden ingeschakeld om diezelfde kasseien voor de derde keer open te breken en uit te graven.

Overlast voor omwonenden minimaliseren

“Het wordt dringend tijd dat er een einde komt aan dit welles-nietesspel van openbare werken zodat enerzijds de overlast voor omwonenden beperkt wordt, maar ook zodat de straat opnieuw toegankelijk is voor zowel plaatselijk als doorgaand verkeer” aldus Jani Van Landschoot, secretaris van Jong VLD Brugge. “Wij vragen het stadsbestuur dat er, samen met Eandis, op nagekeken wordt dat de straat niet voor de 4e keer moet opengebroken worden”.

Gemeenteraadslid Jasper Pillen zal hierover op de volgende gemeenteraad om uitleg vragen.